Μία ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση με στόχο την ολοκληρωμένη  και υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών για την καταγραφή των ακινήτων τους στο Εθνικό Κτηματολόγιο, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στον Πύργο.

Την ημερίδα που είχε θέμα «Η Ηλεία στο Εθνικό Κτηματολόγιο, Ενημερωνόμαστε - Συμμετέχουμε»  συνδιοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία η Ν.Ε. Ηλείας του Τ.Ε.Ε. και  ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του συνεδριακού της Νομαρχίας, καθώς το αμέσως επόμενο διάστημα, τέλη του 2018 ή αρχές του 2019, ξεκινά η διαδικασία Κτηματογράφησης στο εναπομένον και μεγαλύτερο τμήμα του Νομού Ηλείας. 

Στην χθεσινή ημερίδα παρέστησαν εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποι της αναδόχου κοινοπραξίας  «K/Ξ ΚΤΗΜΑ 2016»  οι οποίοι αναφέρθηκαν εκτενώς στην ιστορία και την αξία του Κτηματολογίου, ανέλυσαν τις διαδικασίες -προθεσμίες της κτηματογράφησης και εστίασαν στην περίοδο συλλογής των δηλώσεων ιδιοκτησίας με αναφορές στον τόπο (θέση Γραφείου Κτηματογράφησης) , στο χρόνο (έναρξη διαδικασίας και διάρκειά της) και στον τρόπο (διαδικασίες συλλογής, λειτουργία Γραφείου Κτηματογράφησης, Μονάδες Ενημέρωσης, Ηλεκτρονική Υποβολή Δήλωσης, συνυποβαλλόμενα έγγραφα, .

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και δήμαρχοι του νομού και συγκεκριμένα οι δήμαρχοι Ήλιδας Χ. Χριστοδουλόπουλος, Πηνειού Α. Καστρινός και Ανδρίτσαινας- Κρεστένων Σ. Μπαλιούκος, πολλοί μηχανικοί, δικηγόροι, υπάλληλοι δήμων και εμπλεκομένων υπηρεσιών, που θα κληθούν να διεκπεραιώσουν τη διαδικασία κτηματογράφησης, αλλά και απλοί πολίτες.

pdfΠατήστε εδώ για να δείτε την παρουσίαση της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

pdfΠατήστε εδώ για να δείτε την παρουσίαση της σύμβασης KT5-18

Περίληψη ενημερωτικής ημερίδας στα ΜΜΕ

 

protoselido efimeridas proti

pdfΠατήστε εδώ για να δείτε το ρεπορταζ της εφημερίδας Πρωινή

pdfΠατήστε εδώ για να δείτε το ρεπορταζ και φωτογραφίες της εφημερίδας Πρωινή

pdfΠατήστε εδώ για να δείτε το ρεπορταζ και φωτογραφίες της εφημερίδας Πατρίς

pdfΠατήστε εδώ για να δείτε το ρεπορταζ και φωτογραφίες Ηλεία Live!

pdfΠατήστε εδώ για να δείτε το ρεπορταζ και φωτογραφίες Ηλεία Live!

weblink Πατήστε εδώ για να δείτε Video της ενημερωτικής ημερίδας στο ΤΕΕ