Οι εξελίξεις αναφορικά με τον κορωνοϊό COVID-19 και τον περιορισμό της κυκλοφορίας των πολιτών σε ολόκληρη την Επικράτεια έως και τις 30/11/2020, επιβάλλουν στην Κ/Ξ «ΚΤΗΜΑ 2016», Ανάδοχο της Σύμβασης «Μελέτη Κτηματογράφησης και Παροχή Υποστηρικτικών Υπηρεσιών για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», να απευθυνθεί στους πολίτες της Π.Ε. Ηλείας και ειδικότερα στους δικαιούχους εγγραπτέων στα κτηματολογικά βιβλία δικαιωμάτων επί ακινήτων στους υπό κτηματογράφηση ΟΤΑ της Π.Ε. Ηλείας και να τους ενημερώσει υπεύθυνα για τα επόμενα:

 

Επειδή η Λειτουργία του Γραφείου Κτηματογράφησης συνεχίζεται, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων προτείνονται:

Όσοι πολίτες επιθυμούν να υποβάλλουν δήλωση ιδιοκτησίας, μπορούν είτε να κάνουν χρήση της αντίστοιχης ηλεκτρονικής υπηρεσίας του Ν.Π.Δ.Δ. «Ελληνικό Κτηματολόγιο» για ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης ιδιοκτησίας, είτε να την υποβάλλουν - κατόπιν αιτήματος για οριστικοποίηση ραντεβού επίσκεψης - στο Γραφείο Κτηματογράφησης.

Για την οριστικοποίηση του ραντεβού επίσκεψης στο Γραφείο Κτηματογράφησης, ο υποβάλλων τη δήλωση θα αποστέλλει υποχρεωτικά email στο Γραφείο Κτηματογράφησης, στο οποίο θα καταγράφει απαραίτητα τα στοιχεία (Επώνυμο, Όνομα, ΑΦΜ) του ατόμου που θα επισκεφθεί το Γραφείο Κτηματογράφησης για να υποβάλλει τη δήλωση ιδιοκτησίας, διευκρινίζοντας αν πρόκειται για τον δικαιούχο του εγγραπτέου δικαιώματος ή τον πληρεξούσιο του ή τον κατάλληλα εξουσιοδοτημένο τρίτο, συμπληρώνοντας τα στοιχεία επικοινωνίας του (τηλέφωνο και email) καθώς και τον αριθμό των δικαιωμάτων για τα οποία πρόκειται να υποβληθεί δήλωση.

Στη συνέχεια το Γραφείο Κτηματογράφησης εξετάζει το αίτημα και κατόπιν έγκρισής του θα αποστέλλεται στον δικαιούχο απαντητικό email στο οποίο θα καθορίζεται η ημέρα και η ώρα στην οποία ο δικαιούχος θα πρέπει να επισκεφθεί το Γραφείο Κτηματογράφησης για να υποβάλλει τη δήλωση ιδιοκτησίας.

Το απαντητικό αυτό εγκριτικό email, σε περίπτωση ελέγχου, θα πρέπει ο δικαιούχος είτε να το εκτυπώσει και να το φέρει μαζί του είτε να έχει πρόσβαση σε αυτό μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του κινητού του τηλεφώνου.

Η ίδια διαδικασία θα χρησιμοποιείται και για την κατάθεση διαφόρων ειδών αιτήσεων (π.χ. συμπληρωματικών στοιχείων, διόρθωσης στοιχείων δήλωσης, αλλαγής στοιχείων επικοινωνίας, χορήγησης αντιγράφων), εφόσον δεν γίνεται χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σε ότι αφορά στην παραλαβή των αποδεικτικών υποβολής δήλωσης, αυτή θα πραγματοποιείται από τον δικαιούχο αποκλειστικά μέσω της αντίστοιχης ηλεκτρονικής υπηρεσίας του «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» με χρήση των κωδικών taxisnet του.

Για περισσότερες και πιο εξειδικευμένες πληροφορίες, οι δικαιούχοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Κτηματογράφησης τηλεφωνικά (26210 25686, 26210 28497) και ηλεκτρονικά (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) στις ημέρες και ώρες λειτουργία του.

Γενικές ή ειδικές πληροφορίες αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής δήλωσης ή αίτησης  ή αναφορικά με τον ορθό τρόπο συμπλήρωσής της θα παρέχονται αποκλειστικά μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στα τηλέφωνα του Γραφείου Κτηματογράφησης, ενώ οι περισσότερες από αυτές τις πληροφορίες βρίσκονται ήδη καταχωρημένες στην ιστοσελίδα της Αναδόχου Κ/Ξ και στη διεύθυνση: https://www.ktima2016.gr/index.php (στο τμήμα «Συχνές Ερωτήσεις - (F.A.Q.)».

Σε κάθε περίπτωση, θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε έγκαιρα για τα προληπτικά μέτρα που θα λαμβάνουμε για την προστασία της υγείας όλων μας, ενώ παράλληλα θα καταβάλλουμε πάντα κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας. Για άμεση και υπεύθυνη ενημέρωση για πιθανές νέες εξελίξεις πρέπει να απευθύνεστε στη διεύθυνση: www.ktima2016.gr/index.php/ktimatografisi-stin-pe-ileias/nea-anakoinoseis-p-e-ileias.